Project Manager - Built Environment Consultant (Dutch)

Over Metabolic

De missie van Metabolic is om de wereldeconomie over te zetten naar een fundamenteel duurzamestaat. We adviseren overheden, bedrijven en NGO’s over hoe ze zich kunnen aanpassen aan een snel veranderende mondiale context. Door systeemdenken en datawetenschap te combineren, brengen we lokale en wereldwijde systemen in kaart en begrijpen we waar we moeten ingrijpen en ontwikkelen we oplossingen die de werking van de economie drastisch kunnen veranderen.

We werken samen met financiële instellingen, NGO’s en overheden in de transitie naar een duurzame economie. We helpen financiële instellingen de risico’s van milieueffecten te begrijpen en innovatieve en duurzame vormen van waarde te ontwikkelen.

Wij zijn een internationaal en dynamisch team van ongeveer 90 mensen die een ambitie delen om een duurzame toekomst te katalyseren. Gevestigd in Nederland met een steeds internationaler bereik als bedrijf, werken we op het snijvlak van duurzaamheidsinitiatieven voor een breed scala aan klanten in Nederland, Europa, de VS en Azië.

Over het Team

Je gaat aan de slag bij de divisie Metabolic cities als projectmanager met een focus op circulair bouwen, gebiedsontwikkeling en het meten van circulaire prestaties in de gebouwde omgeving. Met meer dan 15 collega’s met een breed scala aan achtergronden (bijv. Architectuur, stedenbouw, ruimtelijke planning, milieuwetenschappen, sociologie, industriële ecologie), ondersteun je onze klanten om circulaire gebouwen, steden en regio’s te ontwikkelen en de manier te transformeren waarin we onze leefomgeving vormgeven.

Tot onze opdrachtgevers behoren overheden (gemeenten, provincies, landelijk) in Nederland en Europa, architecten- en stedenbouwkundige bureaus, commerciële ontwikkelaars en lokale gemeenschappen die zich bezighouden met duurzame bouw- of ontwikkelingsprojecten.

De Positie

Als projectmanager coördineer je een kleiner team (3-5 personen), waarbij je onze klanten de kennis, gereedschap en het strategisch advies geeft die ze nodig hebben om de principes van de circulaire economie te integreren in hun plannings-, ontwerp- en ontwikkelingsprocessen. Kerndiensten zijn onder meer: evaluatie van bestaande plannen en ontwerpen (effectbeoordeling, materiaalstroomanalyses), aanbevelen van interventies om circulaire ontwikkeling en ontwerp in projecten te stimuleren, en organisatie- en sectorbrede systeemanalyses en strategieën. Daarnaast verzorgen wij masterclasses, opleidingen en capaciteitsopbouw voor opdrachtgevers en partners.

We zoeken iemand die duidelijke kennis heeft van duurzaamheidsstrategieën in de gebouwde omgeving en ervaring heeft met het vertalen hiervan naar concrete plannen, projecten en ontwerpen. Ook moet je bekend zijn met Nederlandse ruimtelijke ordeningsprocessen en de rol van verschillende organisaties (overheden, stedenbouwkundige en architectenbureaus, ontwikkelaars, burgers) daarin.

Je moet zelfverzekerd zijn om een leidende rol in een project op je te nemen en zelfstandig met de klanten om te gaan. We zoeken iemand die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen (zoals nieuw beleid en regelgeving, technologieën en meetmethoden, nieuw ontwerp- en engineering, etc) en deze inzichten gebruikt in hun dagelijkse werk.

Deze positie is ter vervanging van een collega en wordt aangeboden voor 6 maanden in eerste instantie.

Vereisten

  • 2-5 jaar werkervaring in project management en advieswerk
  • *Vloeiend in het Nederlands en Engels is een vereiste
  • Een achtergrond in de bouw en/of architectuur + een focus op duurzaamheid en industriële ecologie
  • Sterk begrip en passie voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving (modulair bouwen, groene gevels, embodied impacts etc.)
  • Sterke vaardigheden op gebied van data analyse en kwantitatieve berekeningen: MPG, energieprestatie/BENG, etc.
  • Kunnen werken met bestaande duurzaamheidsdatabases en raamwerken zoals de Nationale Milieu Database
  • Fundamentele kennis van belangrijke duurzaamheidsonderwerpen en systeemdenken
  • Inzicht in Nederlandse ontwikkelprocessen en circulair beleid voor de bouw 
  • Goede schrijfvaardigheid in zowel Engels als Nederlands
  • Uitstekende communicatievaardigheden

Wat wij bieden

Maak deel uit van een dynamisch, ambitieus en multicultureel team met een passie voor duurzaamheid en technologie en het maken van impact. Werk samen en werk samen met experts van wereldklasse op het gebied van duurzaamheid en circulariteit van onze zusterbedrijven in het bredere ecosysteem. We groeien snel en zijn erg gepassioneerd om samen de wereld te veranderen.

Deze kans plaatst je in een omgeving die mensen waardeert met hun eigen ideeën en initiatieven. Wij geloven in platte hiërarchieën, gedeelde besluitvorming en impact boven winst. Je kunt deelnemen aan een evoluerend gedecentraliseerd bestuurssysteem en deel uitmaken van een hechte gemeenschap van mensen met gedeelde interesses en een sterke bedrijfscultuur.

Je wordt ook aangemoedigd om te groeien en je te ontwikkelen, hebt tijd en ruimte om met nieuwe ideeën te experimenteren en hebt tijd gereserveerd voor training en persoonlijke ontwikkeling. We zijn gevestigd in Amsterdam, maar hanteren een hybride werkmodel, waardoor je de vrijheid hebt om zowel thuis als op ons levendige kantoor te werken.

Apply

To apply please click the button below. You will be asked to upload your CV and copy over a letter of motivation.  In case of questions, please feel free to contact us through [email protected].

The deadline to apply for this position is midnight local time on 5th June, 2022, but we will be interviewing on a rolling basis.