Green Building - Sustainability Consultant

Over Metabolic

Het is de missie van Metabolic om de wereldeconomie zo snel mogelijk te transformeren naar een fundamenteel duurzame staat. We adviseren overheden, bedrijven en NGO’s hoe ze zich kunnen aanpassen aan een snel veranderende mondiale context. Door systeemdenken en data wetenschap te combineren, brengen we lokale en wereldwijde systemen in kaart. Vervolgens ontwikkelen we oplossingen die de werking van de economie drastisch kunnen veranderen.

We zijn een internationaal en dynamisch team van ongeveer 90 mensen die de ambitie delen voor een versnelde transitie naar een ​​duurzame toekomst. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam, hier werken we aan duurzaamheidsinitiatieven voor een breed scala aan klanten in onder andere Nederland, Europa, de VS en Azië.

Metabolic Consulting

Metabolic Consulting is onderdeel van de grotere Metabolic-familie. De Metabolic-familie is een combinatie van organisaties, die zich bezighoudt met het adviseren van belangrijke besluitvormers, toegepast onderzoek, het creëren van digitale oplossingen en het bouwen van ondernemingen. Deze entiteiten werken samen om innovatieve oplossingen voor mondiale problemen te identificeren, op te schalen en te implementeren. Lees meer over de impact van Metabolic in ons nieuwste impactrapport

Over de functie

We zijn momenteel op zoek naar een Junior Sustainability Consultant voor ons Green Building team. Voor deze rol zoeken we iemand die zijn of haar kennis wilt toepassen om belangrijke uitdagingen in de gebouwde omgeving op te lossen. Ons team werkt op verschillende schaalniveaus aan: 

 • Circulair, biobased en duurzaam gebouwontwerp
 • Impactanalyse van individueel gebouwontwerp en vastgoedportefeuilles (focussing on energy performance and embedded impacts)
 • Nationale en internationale urban mining-scans en ingebedde impact in de gebouwde omgeving

We zoeken iemand met een achtergrond en interesse in de bouw en/of de gebouwde omgeving. Je moet vertrouwd/comfortabel zijn met extern gericht klantcontact en een passie hebben voor het implementeren van duurzame en circulaire interventies in de gebouwde omgeving. Diepgaande kennis op het gebied van duurzaamheid en de circulaire economie is essentieel.

Je werkt onder anderen aan:

 • Het in kaart brengen van (ecologische) impact in de bouw
 • Het team ondersteunen met onderzoek en kwantitatieve analyses 
 • Duurzaamheidsmaatregelen integreren in gebouw ontwerpen en ontwerpprocessen
 • Overtuigende datagedreven aanbevelingen doen over hoe bedrijven en andere belanghebbenden actie kunnen ondernemen om hun bouwactiviteiten te verduurzamen
 • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving,
 • Samenwerken met uiteenlopende opdrachtgevers in de bouwsector om de circulaire transitie te stimuleren (architecten, ontwikkelaars, overheden). 

Jouw Profiel

 • Vloeiend Engels & Nederlands (essentieel)
 • Een achtergrond in architectuur/bouwtechniek en duurzaam ontwerpen
 • Basiskennis van de bouwsector  
 • Algemene kennis en passie voor duurzaamheid in de gebouwde omgeving (modulair bouwen, groene gevels, embodied impacts etc.)
 • Technische kennis van duurzame bouwsystemen en methodieken (bijv. bouwmaterialen en hun impact, energie-, sanitaire- en ventilatiesystemen)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Het vermogen om conclusies te trekken uit kwantitatieve en kwalitatieve informatie,

Technische vaardigheden:

 • Ingebedde impact van materialen en MPG-berekeningen 
 • Energiemodelleringsoftware (b.v. IESVE)
 • Excel 
 • Levenscyclusanalyse 
 • Autocad, SketchUp, BIM


Voor niet-EU/EER aanvragers: De rol is afhankelijk van het verkrijgen van een visum om in Nederland te wonen en werken. Metabolic is een erkende visumsponsor en kan de aanvraag van de succesvolle kandidaat voor een werkvisum ondersteunen.

Onze aanbeiding

Maak deel uit van een dynamisch, ambitieus en multicultureel team met een passie voor duurzaamheid, technologie en het maken van impact. Werk samen met experts van wereldklasse op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. We groeien snel en zijn erg gepassioneerd om samen de wereld te veranderen.

Deze baan plaatst je in een omgeving die waarde hecht aan mensen met hun eigen ideeën en initiatieven. Wij geloven in een platte bedrijfscultuur, gedeelde besluitvorming en impact boven winst. Je kunt deelnemen aan een evoluerend gedecentraliseerd bestuurssysteem en deel uitmaken van een hechte gemeenschap van mensen met gedeelde interesses. 

Je wordt ook aangemoedigd om te groeien en je te ontwikkelen. We reserveren tijd en ruimte om met nieuwe ideeën te experimenteren en je krijgt tijd voor training en persoonlijke ontwikkeling. We zijn gevestigd in Amsterdam, maar hanteren een hybride werkmodel, waardoor je de vrijheid hebt om zowel thuis als op ons levendige kantoor te werken.

De positie kan 5 dagen per week, en heeft als startdatum 01/06/2022 of ‘ASAP’. Het vereist dat u zich in (of in de buurt van) Amsterdam lokaliseert.

Solliciteren

Dien je CV en motivatiebrief in het Engels of Nederlands in voor 23.59 uur 22 Mei 2022
We zullen de kandidaten op interviewen op ‘a roling basis’.  

Neem bij vragen gerust contact op met [email protected]